Поділитись:

У Міненерго розповіли, що роблять на випадок блекауту через ворожі обстріли

Середа, 28 вересня 2022, 13:52
У Міненерго розповіли, що роблять на випадок блекауту через ворожі обстріли

Штаб при Міненерго опрацював механізми оперативного відновлення енергопостачання в разі обстрілів рф об’єктів критичної інфраструктури.

Про це, як повідомили у міністерстві, заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко на профільній нараді, пише УНН.

«Цей штаб працює фактично 24/7. Ми опрацювали механізми оперативного врегулювання кризових ситуацій. Завершуємо аналіз наявного обладнання, необхідного для локалізації уражень інфраструктурних об’єктів внаслідок ворожих обстрілів», – сказав перший заступник міністра на нараді з перевірки готовності обласних військових адміністрацій Дніпропетровської, Донецької і Запорізької областей.

За даними міністерства, «забезпечено збір інформації від електроенергетичних компаній» щодо:

  • загального обсягу аварійного запасу обладнання та матеріалів, дефіцитних обладнання та матеріалів, об'єктів електричних мереж, обладнання яких може бути переміщено та використано на критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури,
  • наявної спеціалізованої техніки та автотранспорту, які необхідні для ефективної ліквідації аварійних ситуацій внаслідок бойових дій.

Наразі розробляється узагальнений електронний реєстр з цією інформацією, вказали у Міненерго.

Також вказано, що сформовано перелік найбільш пріоритетного обладнання, яке буде необхідне для оперативної ліквідації аварійних ситуацій. "Перелік буде відпрацьовано в рамках робочої групи Міненерго щодо розподілу гуманітарної допомоги, отриманої від міжнародних партнерів, зокрема, через Фонд енергетичної підтримки України при Секретаріаті Енергетичного співтовариства", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо: у ніч на 19 вересня російські загарбники завдали ракетного удару по Південноукраїнській атомній електростанції, ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів