Поділитись:

Франція передасть Україні пожежні автомобілі, засоби для розмінування і аварійні мости

Середа, 28 вересня 2022, 13:22
Франція передасть Україні пожежні автомобілі, засоби для розмінування і аварійні мости

Франція передасть Україні пожежні автомобілі, рятувальні, розмінувальні, захисні засоби й аварійні мости.

Про це у середу, 28 вересня, повідомило Міністерство закордонних справ Франції, інформує «Інтерфакс-Україна».

«У відповідь на термінову потребу, висловлену українською владою, понад 1000 тонн гуманітарної допомоги буде доставлено до порту Костанца, Румунія, яка складатиметься з пожертв державного та приватного секторів. Це, зокрема, техніка цивільної безпеки: 15 пожежних і рятувальних автомобілів, адаптованих до українських стандартів, зокрема п'ять ненових автомобілів, подарованих французькими пожежно-рятувальними службами, та 10 нових автомобілів; вісім напівжорстких надувних човнів та 19 тонн техніки (рятувальні, розмінувальні та захисні засоби)», - йдеться у повідомленні на сайті МЗС Франції.

Також Франція передає Україні медичну допомогу, зокрема 25 тонн препаратів для невідкладної допомоги та реанімації, з них 14 тонн безоплатно надали асоціація Tulipe та її дочірні компанії охорони здоров'я. Також буде переданий медичний автомобіль, оснащений мобільним рентгенівським обладнанням, що дає змогу проводити дослідження в польових умовах.

Продовольча допомога містить 60 тисяч продуктових пайків (дворазове харчування), 48 тонн готових страв і 13 тонн молока. Крім того, Франція надасть Україні аварійно-ремонтне обладнання, а саме п'ять аварійних генераторів, будівельну техніку та брезент.

Франція також безоплатно передає аварійні мости (завдовжки понад 200 метрів), які використовуватимуться для швидкого ремонту цивільної інфраструктури України. Йдеться про три збірні мости Bailey, придбані у французького державного агентства Cerema, і три модульні сталеві мости, придбані у французької компанії Matière (один із них доставлять із Франції автомобільним транспортом).

Після прибуття в Костанцу вантаж буде доставлений до гуманітарного центру в Сучаві, Румунія. У МЗС Франції поінформували, що пожертвування буде передано Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Міністерству охорони здоров'я, містам Чернігову й Харкову, а також муніципалітетам Одеси та Стрия.

У відомстві зазначили, що відповідно до зобов'язань, узятих Францією на конференції в Лугано, зусилля щодо відновлення будуть зосереджені на Чернігівській області на основі механізму патронажу, запропонованого президентом України Володимиром Зеленським.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна 28 вересня буде у Марселі, щоб узяти участь у запуску операції «Корабель для України».

Нагадаємо: 27 вересня міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна була у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
24 грудня 2023
22 грудня 2023
21 грудня 2023
29 листопада 2023
20 листопада 2023
14 листопада 2023
01 листопада 2023
26 жовтня 2023
14 жовтня 2023