Поділитись:

Чи буде тепло в половини лучан, залежить від власників котельні на Карбишева

Середа, 28 вересня 2022, 21:05
Чи буде тепло в половини лучан, залежить від власників котельні на Карбишева

Чи буде тепло у домівках майже половини лучан залежить від того, у якому стані перебуває приватна котельня на Карбишева, яку орендує ДКП «Луцьктепло». Якщо власники котельні вчасно не проведуть модернізацію, у її роботі можуть статися збої посеред опалювального сезону. 

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 28 вересня.

Більшість депутатів ухвалили рішення про надання згоди ДКП «Луцьктепло» на перегляд розміру орендної плати за користування приватною котельнею на вулиці Карбишева. Як вбачається із тексту рішення, орендна плата зросте удвічі до 26 млн гривень на рік.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій зазначила, що тепло у будинках 45% лучан залежить від позиції власників котельні на вулиці Карбишева.

«Зараз збільшується орендна плата за котельню вдвічі. Котельня на Карбишева опалює 45% помешкань лучан. Нас чекає важкий опалювальний сезон. Котельня декілька разів змінювала власників. В пояснювальній записці мова йде про модернізацію котельні, але цього не відображено у додатковій угоді. Депутатам та громаді важливо було б почути про плани власників щодо цієї котельні, її модернізації та загалом подальшої співпраці з містом. Виходячи з позиції власників можна було б прийняти зважене рішення щодо цього питання», – зазначила Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що ДКП «Луцьктепло» веде перемовини з власниками щодо модернізації котельні. Обладнання, за словами мера, повинні модернізувати.

«Власниками напрацьовуються різні варіанти заміни обладнання. Зокрема найбільше заміни потребують котли»,  – прокоментував Ігор Поліщук.

Міський голова додав, що на разі вирішується, які саме котли будуть встановлювати у котельні – газові чи твердопаливні.

Зрештою депутати від Громадянського руху «СВІДОМІ» не підтримали проект рішення щодо збільшення вартості оренди котельні на Карбишева. 

Довідково: Котельня на Карбишева опалює помешкання лучан в районі 33-го і 40-го кварталів. Спочатку належала луцькій міській громаді. Проте у 2004 році було створене спільне підприємство з приватним власником. Пізніше відбувалися безліч судів та декілька разів змінювався власник котельні. В результаті місто досі виплачує борги, пов'язані з діяльністю цієї котельні для ТОВ «Тепелен». У 2015 році у Луцькій міській раді створювали комісію з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло». Одним з питань роботи цієї комісії був пошук альтернативи використанню котельні на Карбишева. Проте рішення щодо відмови від оренди котельні не знайдено й до нині. На даний час котельня на Карбишева повністю належить ТОВ  «ТЕПЛО-ЕНЕРГО-ЦЕНТР», в якого її орендує ДКП «Луцьктепло», сплачуючи до останнього часу більше 1 млн грн на місяць. 

Нагадаємо, що журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» досліджували, чи готовий Луцьк до зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів