Поділитись:

Військових у Луцьку можуть звільнити від платежів до міського бюджету

Середа, 28 вересня 2022, 11:37

Військових у Луцьку можуть звільнити від сплати платежів до місцевого бюджету.

З відповідною пропозицією під час чергової сесії Луцької міської ради 28 вересня виступив депутат від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход.

Луцькрада ухвалила рішення про звільнення від плати за тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території Луцької міської територіальної громади.

Відповідне рішення діятиме на період дії воєнного стану. Платежі, які були сплачені під час воєнного стану, але до ухвалення рішення, будуть зараховані у відповідний період після завершення воєнного стану.

Михайло Наход запропонував також звільнити військовослужбовців у Луцьку від сплати інших платежів до міського бюджету.

Михайло Наход><span class=Михайло Наход
 

«Цим рішенням ми  звільняємо наших військовослужбовців від плати за розміщення тимчасових споруд, але це не єдині платежі, які надходять від місцевих мешканців у міський бюджет. Пропонуємо на наступну сесію підготувати проєкти рішень, якими наших військовослужбовців, на час дії воєнного стану, можна було б звільнити і від інших платежів, що надходять у бюджет. Зокрема від плати за землю, орендної плати за користування комунальним майном чи земельними ділянками, можливо ще якихось інших платежів. Ми повинні системно підтримати наших військових, які в цей час нас захищають», – запропонував Михайло Наход.

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк зазначила, що ці пропозиції будуть враховані в окремому рішенні Луцької міської ради.

Нагадаємо, що під час засідання Ради оборони Волині повторно розглянули питання відновлення очного навчання у громадах, які розташовані поруч із Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
08:30
12 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
10:24
26 лютого 2024