Поділитись:

На Харківщині ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий

Вівторок, 27 вересня 2022, 14:42

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердив, що селище міського типу Куп'янськ-Вузловий, розташоване на лівому березі річки Оскіл, деокуповане. 

Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону 27 вересня, інформує «Українська правда».

«Ще 6 % нашої області залишаються тимчасово окупованими. Наразі вже трохи менше (після звільнення Куп'янська-Вузлового, – ред.). 

У них (росіян – ред.) було декілька принципових і досить важливих для них напрямків: Ізюм, Ізюмська висота так звана – це шлях, через який вони направляли свою військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність; і, звичайно, Куп'янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних залізничних розв'язок на території Харківської області. 

З перших годин повномасштабної війни вона була окупована, і ворог її досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції наші Збройні сили її зараз відбили і повністю фактично контролюють», – заявив Синєгубов.

За словами голови Харківської ОВА, кожен метр української території «звільняється досить важко, тому що ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися, стягує свої резерви».

Синєгубов підтвердив, що росіяни продовжують обстрілювати Харківську область, зокрема Куп’янськ. За минулу добу в області 9 людей загинули, 5 людей отримали поранення. 

У Харкові третю добу поспіль відносно тихо. 

Нагадаємо: Збройні сили України взяли під контроль село Піски-Радьківські у Харківській області, нині там тривають зачистки й розмінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів