Поділитись:

Луцького підприємця Віктора Корсака звинувачують у виготовленні «аптечок-вбивць». Той заперечує (відео)

Вівторок, 27 вересня 2022, 13:50

Луцького підприємця Віктора Корсака звинувачують у тому, що організація «Центр медичних інновацій», очільником якої він є, постачає українським військовим неякісні аптечки.

Про погану якість аптечок, які виготовляє організація, в соцмережі «ТікТок» заявила волонтерка Вольха Шаккарська.

«Тут пластир замість оклюзійки, звичайні ножиці, налбуфін зі шприцом, гавнотурнікєт власного виробництва замість нормального, якісь бинтики, пілпак, у якому таблетки невідомого походження, на якому пише "Вжити при пораненні". Таких аптечок передали 16 тисяч нашим захисникам на фронт. Це волонтери з луцького Центру медичних інновацій, які дуже собою пишаються, вважають, що вони роблять дуже важливу і потрібну справу. При тому, що ці аптечки – це аптечки-вбивці. 16 тисяч потенційно мертвих захисників, через те, що хтось вирішив зекономити на їх вмісті та придумати велосипед...», – резюмує волонтерка.

@shakkarska #переписка ♬ оригінальний звук - Вольха

У іншому відео Вольха відповідає на запитання «Сподіваюсь, ви надіслали особисте звернення до них?»: «Ми намагались з ними комунікувати, але отримали у відповідь: "я доктор наук, а ви начитались протоколів і вийо*уєтесь". Люди абсолютно впевнені у своїй правоті. Вважають, що вони роблять добре, а ми просто пі*араси заздримо кількості їхніх аптечок».

Натомість Віктор Корсак у своєму фейсбуці оприлюднив спростування звинувачень у поганій якості аптечок, зробивши розпаковку аптечки.

«Аптечка сформована за стандартами, які затверджені МОЗ, але в її суті лежить протокол MARCH. Перше, що ми маємо робити – зупинити кровотечу. Для цього в нас є "міковський" турнікет власного виробництва, який сертифікований (показує сертифікат - ред.) і внесений до переліку медичних засобів. Ми їх зробили близько 20 тисяч. Далі ми маємо відновити прохідність дихальних шляхів – у нас є назофарингіальний повітровід, який можна для цього використовувати. У разі виникнення пневмотораксу має бути оклюзійна пов'язка, але через те, що ми їх не можемо достатньо знайти, ми кладемо замінники, які повністю виконують їх функцію. Для зупинки кровотеч в нас є бинти різних діаметрів. У нас є ковдрочка для профілактики гіпотермії. Має бути кровоспинний засіб: ми кладемо "Кровоспас". Перед вам пілпак: сюди ми кладемо нестероїдного протизапального, сюди ми кладемо знеболювальне і один грам антибіотика (цефлоспорин). Обов'язково є рукавички та пластирі... Є маркер і ножиці, через які почалася вся дискусія в соцмережах. Зрозуміло, що мають бути атравматичні ножиці, але за відсутності таких ми вкладаємо такі (демонструє якість канцелярських ножиць - ред.) », – розповідає Віктор Корсак.

Підсумовуючи підприємець додав: «Ми безкоштовно відправляємо їх на фронт. Вони потрапляють до санінструкторів. Вони їх передивляються. Кожен санінструктор може доповнити цю аптечку...Таким чином, з'явилась певна група людей, якій хочеться зіпсувати нашу репутацію, хоче примусити нас до того, щоб ми зупинили свою діяльність. Я вам відверто скажу: не дочекаєтесь! Собаки гавкають, а караван іде».

На оприлюдненому відеозаписі Віктор Корсак демонструє сертифікат, який за його словами, доводить якість турнікетів.

 

На сертифікаті бачимо назву компанії, що проводила тестування турнікета – Товариство з обмеженою відповідальністю "ОРГАН СЕРТИФІКАЦІЇ "ЄВРОСТАНДАРТ". 

Шукаємо інформацію про це ТОВ і бачимо, як компанія представляє себе: «Ми – провідна компанія у сфері випробувань та сертифікації колісно-транспортних засобів. Наші фахівці знайдуть рішення для сертифікації Вашої продукції в найкоротші терміни при мінімальних витратах».

У Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України шукаємо види діяльності, якими займається компанія-сертифікатор: 71.20 Технічні випробування та дослідження КВЕД-2010: Клас 71.20. Цей вид діяльності передбачає проведення фізичних, хімічних, інших випробувань щодо всіх видів матеріалів, які підлягають аналізу, та продуктів, але в примітках зазначається, що цей клас не включає: зорову діагностику, дослідження й аналіз медичних і стоматологічних матеріалів. Хоча за словами Віктора Корсака, турнікет, яких «вже вироблено 20 тисяч» – «сертифікований і внесений до переліку медичних засобів»...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів