Поділитись:

Як правильно вибрати запчастини для автомобіля*

Вівторок, 27 вересня 2022, 13:30
Як правильно вибрати запчастини для автомобіля*

Виробники сучасних автомобілів голосно заявляють про надійність та довговічність своєї продукції. Але жоден механізм, навіть найякісніший, не може працювати вічно. Тому за будь-яких умов експлуатації транспортних засобів настає час, коли потрібно замінити ті чи інші складові частини. На вибір автовласникам пропонуються оригінальні та неоригінальні комплектуючі, а також доступні у каталозі RIA запчастини БУ. У статті розповімо про те, які деталі краще вибрати і чому.

Переваги оригінальних автозапчастин

Кожен автовиробник випускає не тільки машини, а й усі необхідні для їхнього обслуговування комплектуючі. Оригінальні деталі мають бездоганно правильну конструкцію, необхідні робочі характеристики, ідеально сумісні з вузлами і системами транспортного засобу. Ці автотовари можуть коштувати дорого, але їх все одно купують з таких причин:

  1. Багато виробників виконують гарантійні зобов'язання тільки за умови, що на автомобілі встановлені оригінальні запчастини.

  2. Існує гарантія того, що використання таких деталей не призведе до погіршення ходових або інших характеристик транспортного засобу.

  3. Кожній товарній позиції виробник надає унікальний номер, за яким легко знайти потрібний виріб у каталозі.

Таким чином, якщо купити на сайті РІА запчастини оригінального виробника, багато в чому це буде правильним рішенням.

Як правильно вибрати запчастини для автомобіля*

Які переваги мають неоригінальні запчастини

Найголовніша перевага цих деталей – порівняно низька ціна. Іноді вони коштують наполовину дешевше, ніж оригінальні вироби, а за якістю максимально наближені до них. Багато компаній випускають аналоги брендових комплектуючих за ліцензією основного виробника та під його контролем. Тому рівень брака серед неоригінальних деталей досить низький.

До переваг аналогів відноситься великий вибір цієї продукції. Якщо знайти оригінальні механізми у магазинах буває складно, то з їхніми репліками проблем не виникає майже ніколи. На сайті Авторіа запчастини-аналоги представлені в такому широкому асортименті, що практично для будь-якого автомобіля знайдеться все необхідне.

Як правильно вибрати запчастини для автомобіля*

Як вибрати БУ комплектуючі для машини

Ще одна категорія автомобільних запчастин – ті, які були у використанні. Їхня вартість не обов'язково буде найнижчою. Якщо деталь оригінальна і практично не зношена, вона коштує всього на 20–30% дешевше, ніж нова. Але навіть така економія часом має значення.

Купити якісну БУ запчастину вам допоможуть такі поради:

  1. Кузовні деталі повинні мати естетичний вигляд, поверхні без вм'ятин, слідів шпаклівки, механічних пошкоджень.

  2. На металевих частинах не повинно бути слідів корозії.

  3. Варто оцінити, наскільки правильно кузовна деталь стає на своє місце, чи не заважає вона руху дверей, кришки капота або багажника.

  4. Елементи ходової системи не повинні бути деформованими або зношеними, на їх поверхнях не повинно бути іржі.

  5. Комплектуючі для двигуна повинні повністю відповідати вимогам виробника, не мати візуально помітних та прихованих дефектів. Будь-яка вада може викликати несправність дорогого агрегата.

Отже, тільки власник машини буде вирішувати, які саме комплектуючі вибрати. Найголовніше, щоб вони були якісними та повністю відповідали параметрам автомобільних систем та механізмів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024