Поділитись:

Мобілізовані росіяни масово телефонують на гарячу лінію з питань здачі в полон, – ГУР

Вівторок, 27 вересня 2022, 10:07
Мобілізовані росіяни масово телефонують на гарячу лінію з питань здачі в полон, – ГУР

Мобілізовані росіяни активно звертаються на українську гарячу лінію «Хочу жити» з питаннями щодо здачі в український полон.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

«Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян чи навіть тих, хто ще не мобілізований. Тобто дзвонять: якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися… Такі випадки є», – розповів Юсов.

Він нагадав, що «Хочу жити» – це український державний проєкт, куди може звернутися кожен російський загарбник, аби здатися в полон і зберегти власне життя, отримати гідне утримання згідно з Женевською конвенцією у демократичній цивілізованій країні. Також цією гарячою лінією можуть скористатися і мешканці окупованих територій України, яких проти волі можуть призвати до лав окупаційної армії.

Юсов додав, що останнім часом, зокрема, надходить багато дзвінків від мобілізованих жителів тимчасово окупованого Криму й ОРДЛО.

«Ідеться не лише про росіян – це можуть бути й жителі ОРДЛО… примусово мобілізовані, які не хотіли цього чи хочуть уникнути. Зараз активно кримчани дзвонять і багато людей, які зберігають український паспорт, кажуть: нас можуть силою змусити, ми не хочемо воювати», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів