Поділитись:

У Китаї представили клон Tesla Model 3, але вдвічі дешевше

Неділя, 25 вересня 2022, 03:40
У Китаї представили клон Tesla Model 3, але вдвічі дешевше

Китайська компанія Changan випустила електромобіль, який зовні дуже нагадує Tesla.

Збігаються навіть розміри електромобілів: седан Shenlan SL03 лише на 10 сантиметрів довший за Model 3, а за шириною, висотою і колісною базою практично такий самий. Інтер’єр теж виконаний у мінімалістичному стилі з великим горизонтальним екраном, як у Tesla Model 3.

Що ж до характеристик, то базова версія новинки проїжджає на одному заряді 515 кілометрів. Охочі можуть замовити збільшений акумулятор, якого вистачить на 705 кілометрів. Батарею для автомобіля зробили на заводі CATL, електроніку поставила Huawei.

Ці параметри можна порівняти з тими, які пропонувала Tesla до того, як припинила приймати замовлення на Model 3 у Китаї – ймовірно, через занадто довгі черги.

Але головна перевага Shenlan SL03 – ціна. Вона починається всього зі 183 тисяч юанів або 26 000 доларів. Для порівняння, Model 3 у КНР коштує 279 тисяч юанів.

Компанія вже отримала понад 15 000 замовлень лише за кілька годин після анонсу автівки. Перші седани Shenlan SL03 потраплять до власників наприкінці року. Згодом Changan планує наростити обсяги виробництва до 15 тисяч одиниць на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів