Поділитись:

Tesla відкликає понад мільйон автомобілів: назвали причину

Субота, 24 вересня 2022, 05:02
Tesla відкликає понад мільйон автомобілів: назвали причину

фото ілюстративне

Компанія Tesla відкликає майже 1,1 мільйона автомобілів у США через те, що вікна цих машин надто швидко закриваються та притискають людям пальці.

Про це повідомляє PaySpace Magazine, посилаючись на BBC.

Документи, підготовлені американськими регулюючими органами, свідчать, що вікна деяких автомобілів не реагують належним чином після виявлення перешкоди. Національна адміністрація безпеки дорожнього руху заявляє, що це є порушенням стандартів безпеки. Tesla обіцяє, що оновлення програмного забезпечення вирішить проблему.

У найбільшого у світі виробника електромобілів неодноразово виникали сутички з федеральними регуляторами безпеки, яких виконавчий директор Ілон Маск називає «веселою поліцією».

Попередні відгуки були викликані проблемами з:

  • камерами заднього виду
  • замками капота
  • нагадуваннями про ремені безпеки
  • програмним забезпеченням звукової системи

Остання проблема охоплює всі чотири моделі Tesla, зокрема седани Model 3 2017-22 років, деякі позашляховики Model Y 2020-21 років, седани Model S та позашляховики Model X.

Tesla виявила проблему з автоматичними вікнами під час виробничих випробувань у серпні. Власникам надходитимуть відповідні листи з 15 листопада. У документах компанії йдеться, що автомобілі, виготовлені після 13 вересня, вже мають оновлене програмне забезпечення, тож проблем із вікнами не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів