Поділитись:

Instagram захистить користувачів від небажаних інтимних фото

Субота, 24 вересня 2022, 04:17
Instagram захистить користувачів від небажаних інтимних фото

фото ілюстративне

Instagram розробляє функцію, яка дозволить користувачам блокувати інтимні фото, що надійшли їм в повідомлення без згоди.

Про це повідомляє Детектор медіа, посилаючись на Bloomberg.

Зазначається, що Nudity protection стане додатковим параметром конфіденційності, подібним до функції Hidden Words («Приховані слова»), яка фільтрує повідомлення, що містять образливу лексику та емодзі. Технологія, що базується на машинному навчанні, дозволяє постійно розширяти базу заборонених слів та символів. Саме так буде відбуватися і автоматичне виявлення небажаних нюдсів.

Як запевнили в компанії, технологія не дозволить Instagram переглядати повідомлення, зберігати їх та ділитися ними з третіми особами.

«Ми тісно співпрацюємо з експертами, щоб переконатися, що ці нові функції зберігають конфіденційність людей, надаючи їм можливість контролювати повідомлення, які вони отримують», – заявили в материнській компанії Meta.

Поки що Nudity protection перебуває на стадії розробки, але Instagram планує запустити функцію якомога швидше, адже поширення нюдсів стає великою проблемою для користувачів соцмереж. Згідно з тогорічним звітом дослідницького центру Pew Research Center, який опитав понад 10 000 дорослих у вересні 2020 року, одна третина жінок віком до 35 років зазнала сексуальних домагань в інтернеті. Серед чоловіків того ж віку жертв 11 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів