Поділитись:

Власникам будинку на Кривому Валу нагадали, що він є пам'яткою архітектури

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:43
Власникам будинку на Кривому Валу нагадали, що він є пам'яткою архітектури

На виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради, Департаменту культури Луцької міської ради до акціонерного товариства «Укртелеком», підприємство уклало охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – адміністративний будинок 1937 року побудови авторства польського архітектора Вітольда Марцинківського в Луцьку.

Про це інформує прокуратура області.

Нагадаємо, споруда, яка перебуває у приватній власності товариства, внесена до Переліку об’єктів культурної спадщини Волинської області як пам’ятка архітектури місцевого значення.

Попри те, що Департамент культури Луцької міської ради із 2017 року неодноразово інформував власника будівлі про набуття нею статусу об’єкта культурної спадщини та необхідність укладання охоронного договору, акціонерне товариство цього не робило.

Втрутившись у ситуацію, прокурори через суд зобов’язали «Укртелеком» укласти охоронний договір на пам’ятку архітектури, яким встановлено гарантії її збереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024