Поділитись:

Казахстан не надаватиме прихисток росіянам, що тікають від мобілізації

Четвер, 22 вересня 2022, 16:52

фото ілюстративне

Влада Казахстану без дозволу москви не видаватиме дозволів на постійне проживання російським громадянам, які хочуть виїхати з рф після оголошення кремлем часткової мобілізації для поповнення військових втрат у війні з Україною.

Про це з посиланням на спікера парламенту Казахстану Маулена Ашимбаєва повідомляє RFE/RL, – пише Укрінформ.

22 вересня Ашимбаєв заявив журналістам в Астані, що правоохоронні та міграційні органи Казахстану працюють відповідно до закону, розглядаючи заявки іноземних громадян, у тому числі росіян, на отримання постійного місця проживання в країні.

«Наші офіційні установи не видаватимуть посвідки на проживання особам, які не нададуть документів, що підтверджують, що країна їхнього громадянства не заперечує проти їх переїзду до Казахстану», – сказав Ашимбаєв.

Він також додав, що державні органи країни знають про ситуацію щодо різкого збільшення кількості громадян росії, які хочуть виїхати до Казахстану.

Нагадаємо: міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що в рф буде мобілізовано 300 тисяч резервістів. Росіянам вже 21 вересня почали масово вручати повістки в домівках і на вулицях, а країною прокотилася хвиля протестів. Також багато росіян вирішили просто втікати і масово шукають варіанти, як залишити рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів