"Волиньбаскет" – "Черкаські мавпи": лицарі боролися, але недотиснули

Середа, 20 січня 2016, 09:38

"Волиньбаскет-WOG" у запеклій боротьбі поступилася на своєму полі "Черкаським мавпам" з рахунком 88:96.

"Черкаські Мавпи" стали останньою командою, яка завітала до Луцька у межах цього розіграшу Суперліги Фаворит Спорт. Протягом трьох найближчих днів ці суперники мають зустрітися двічі на майданчику "Волиньбаскета". Про це пише Федерація баскетболу України.

З перших хвилин матчу команди вдалися до результативних дій. На активність Полюляка під чужим кошиком гості відповіли двома триочковими Сизова, але відірватися не змогли, адже у господарів знайшовся свій майстер триочкових – Рудаков чотири рази поспіль досягав мети. Крім того, "Волиньбаскет" прекрасно діяв на підборах під чужим щитом. Як наслідок, 21:17 за дві хвилини до завершення першої чверті і Максим Міхельсон взяв тайм-аут. Подіяло не дуже. 26:22 після першої чверті.

На початку другої 10-хвилинки Хакім Джексон збільшив перевагу господарів до шести очок. Лицарі не плели хитромудрих комбінацій, але у простому баскетболі на зустрічних курсах не пасували перед мавпами. Коли перевага майже розтанула, вже Чайковський взяв тайм-аут. На екваторі чверті Сизов вивів гостей вперед, як виявилося, до першої атаки Луцька. Невдовзі снайперські якості у кидках з триочкової зони проявив Тимощук, за ним двічі відзначився наймолодший гравець матчу Кісільчук. 44:39 і Міхельсон змушений знову взяти тайм-аут за дві з половиною хвилини до перерви. Кінцівку другої чверті краще провели черкащани. 47:47 – Перша половина.

У третій чверті мавпи активізувалися, коли їхня перевага сягнула 9 очок, Чайковський взяв тайм-аут. Комбінації лучан були нехитрими, але приціл повернувся. За хвилину до завершення Рудаков зрівняв рахунок 68:68. Кінець третьої чверті.

На початку заключної 10-тихвилинки лучани вийшли вперед, але рівновагу було порушено ненадовго. Більше того, мавпи додали і вже Давидюк слем-данком зафіксував 9-очкову перевагу гостей. А за ним Кобець довів перевагу до 12 очок. Спробу зробити камбек розпочав триочковим Кісільчук, її підтримав Рудаков та прогалини у захисті допомагали мавпам. До того ж вони добре скористалися тактикою дрібного фолу. На останній хвилині Полюляк скоротив рахунок до шести очок, але Кобець триочковим не дав інтризі повернутися. 88:96. Мавпи перемагають і посідають четерту сходинку в таблиці.

Серію з трьох домашніх матчей "Волиньбаскет-WOG" розпочав з поразки. У четвер на цьому ж паркеті ці ж суперники зустрінуться знову.