«Був доброю душею»: у Луцьку попрощалися із воїном Юрієм Сапожником (фото, відео)

Середа, 21 вересня 2022, 13:58

У Луцьку попрощалися із загиблим захисником України Юрієм Сапожником.

Панахида за полеглим воїном почалася об 11:30 у середу, 21 вересня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Віддати останню шану воїну прийшла рідня, побратими, представники влади та небайдужі лучани. Були тут однокласники чоловіка, які не стримували сліз. 

 

 

 

 

Рідні Юрія розповідають, що він був веселим чоловіком, доброю душею. Завжди підтримував гарні компанії і дуже любив життя. Юрій народився у Промені. Згодом із дружиною оселився у Луцьку. Тут у нього народився син. 

Чоловік працював на заводах. В останні роки їздив на заробітки. Воювати був призваний 10 березня. 

 

 

 

«Як пережити втрату близької людини? Хто знає це – той скаже: дуже і дуже важко. Тому і свята церква молиться словами «Вічна пам'ять». Але не тільки пам'ять... Ми просимо Бога у молитві «зі святими упокоїти» душу нашого воїна. Сьогодні перед нами лежить мертве тіло захисника, українця, патріота, сина, батька, чоловіка, товариша по зброї Юрія. Він мертвий, і багато таких мертвих ми з вами вже поховали. Але ми не забуваємо про них. І тому не даремно ми кажемо, що Герої не вмирають. Вони живуть і будуть жити у нашій пам'яті. Зробимо все, щоб на майбутнє таке не повторилося із нашими дітьми, внуками і правнуками. А для цього нам потрібно зібратися і перемогти ворога», – сказав у проповіді священник. 

 

Над труною стояли мама, вдова та син загиблого воїна, і тихо плакали. 

Труну з воїном традиційно винесли на плечах побратими. Від собору тіло військового понесли до Театральної площі, де під стелою загиблим воїнам стояв ритуальний автомобіль. 

Поховали Юрія на алеї слави на кладовищі у Гаразджі. 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:
Сапожник Юрій Михайлович народився 14 листопада 1978 року. 10 березня 2022 року він був призваний на військову службу по мобілізації на посаду стрільця-зенітника зенітно-ракетного взводу зенітно-ракетної батареї. Старший солдат Сапожник Юрій Михайлович загинув 13 вересня під час виконання бойового завдання з захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Опитне Покровського району Донецької області.

 

 

 

 

 

 

 

 

Редакція сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» висловлює щирі співчуття рідним та близьким воїна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: