Поділитись:

Хочуть здатися в полон: на Півдні ЗСУ затиснули російські війська, – ОК «Південь»

Понеділок, 19 вересня 2022, 18:30

Російські підрозділи на півдні затиснуті між силами оборони України та правим берегом, деякі командири окупантів намагаються вийти на зв'язок із представниками ЗСУ, щоб скласти зброю і здатися в полон.

Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УП.

«Вогневий контроль, який ми тримаємо над переправами і транспортними артеріями через Дніпро, змушує їх зрозуміти, що вони затиснуті між силами оборони та правим берегом - підрозділи, які в цій частині Херсонщини перебувають. Тому їм запропоновано вихід у вигляді переходу під егіду міжнародного гуманітарного права або повертатися додому, але треба зрозуміти як», – пояснює Наталія Гуменюк.

За її словами, російські військові деморалізовані і не бачать цілі свого перебування на цьому напрямку.

«Є інформація про те, що вони справді деморалізовані, вони справді не бачать цілі свого перебування на цьому напрямку, вони бачать приклад сходу, і це їх дуже надихає, оскільки вони розуміють, що можливий і такий перебіг подій. Вони бачать, що ближче все-таки рухатися вперед, склавши зброю, і переходити в обмінний фонд, ніж рухатися до кордону, бо на Херсонщині далеко до кордону з росією, на відміну від Харківщини, і на шляху вони мають суттєву перешкоду – Дніпро, який в принципі для них наразі непрохідний, непропливний, непроїзний», – каже пані Наталія.

Гуменюк також розповіла про випадки, коли керівництво російських підрозділів виходить на зв'язок із представниками ЗСУ для того, щоб домовитися про те, щоб скласти зброю: «Вони підлягають ретельній перевірці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів