Поділитись:

Потрапили в засідку: деталі останнього бою чотирьох загиблих друзів-волинян

Понеділок, 19 вересня 2022, 18:05
Потрапили в засідку: деталі останнього бою чотирьох загиблих друзів-волинян

Вчора на Волині попрощалися одразу з п’ятьма загиблими військовими.

Серед них були четверо друзів Віктор Бурдак, Сергій Бурдак – із села Седлище та Андрій Михальчук і Сергій Стефанюк – із Любешева.

«Вісник+К» зі слів побратимів дізнався про останній бій волинських воїнів.

10 вересня вони у складі підрозділу отримали наказ висунутися на зачистку в один з населених пунктів на Харківщині. Всі разом вони були на одній БМП, яка потрапила у засідку. Вороги підбили бронемашину і добивали волинян у ближньому бою. Буквально через годину Збройні сили України другою хвилею досить легко взяли цей населений пункт.

Відзначимо, що загалом на тій БМП було п’ятеро друзів з Любешівщини. Одному з них дивом вдалося вижити. Він нині знаходиться у госпіталі. Чоловік також був на цьому спільному фото, яке обрізали.

У мирному житті четверо працювали в охороні Нацпарку «Припʼять-Стохід», Сергій Бурдак – колишній поліцейський. Найдосвідченішим і старшим за військовим званням був Віктор Бурдак. Мав за плечима серйозний військовий досвід, пройшов гарячі точки в Афганістані.

Друзі загиблих розповідають, що всі п’ятеро чоловіків домовилися й наприкінці лютого разом записалися до ЗСУ. Спершу служили у роті охорони при центрі соціальної підтримки та комплектації (колишній військкомат), а пізніше їх перевели до складу 14 бригади, яка разом з іншими частинами входила до ударного кулака ЗСУ на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів