Археологи знайшли загадкову 7000-річну круглу споруду поблизу Праги (фото)

Понеділок, 19 вересня 2022, 04:40

Загадкову круглу споруду віком 7000 років виявили у Віноржі, районі на околиці Праги. Археологи розпочали дослідження стародавньої неолітичної споруди призначення якої досі неясне, повідомляє чеське видання Tisen.

Вчені сподіваються, що подальші дослідження проллють більше світла на те, чому і хто побудував і використовував монументальні споруди.

Хоча ці цікаві стародавні споруди старші за єгипетські піраміди або Стоунхендж в Англії, вони все ще знаходяться в дуже хорошому стані.

Мало хто знає про "кільця" Центральної Європи, але ці неолітичні круглі огородження мають таємниці, які цікаво розкрити.

Так звані круглі канавки є найдавнішим свідченням архітектури в усій Європі. Це серія круглих ровів, і вони завжди розташовані по колу з двома, трьома, чотирма або більше входами до центру, найбільш поширеними є чотири.

Кількість кільцевих канав зазвичай становить від одного до трьох, рідше чотирьох. Діаметр всієї споруди становить 30-240 метрів, але зазвичай можна зустріти його в діапазоні 60-80 метрів.

Рови мають ширину близько півтора метрів, але існують рови до чотирнадцяти метрів завширшки і глибиною шість метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: