Поділитись:

Іспанія відправила Україні боєприпаси для великокаліберної артилерії

Субота, 17 вересня 2022, 16:57

Королівство Іспанія відправило п'ять транспортних літаків Повітряних сил ЗС Іспанії з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем до України. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Міністерство оборони Іспанії офіційно повідомило, що 9 вересня 2022 літак Повітряно-космічних сил ЗС Іспанії Т-23 вилетів з авіабази Торрехон-де-Ардос (Мадрид) і транспортує в Україну боєприпаси великокаліберної польової артилерії. Це вже п'ятий рейс зі зброєю, переданою Україні Іспанією за останні дні. Минулого тижня чотири рейси вилетіли з бази в Роті (Кадіс) за підтримки країни-союзника.

Загалом вантажі, які були здійснені цими днями, становлять 75 піддонів великокаліберних боєприпасів.

Крім того, у відповідь на звернення Міністра оборони України під час останньої міністерської зустрічі в Празі Міністерство оборони Іспанії відправило вантажівку з медичними засобами.

Також на запит української влади з Іспанії вже виїхали двадцять вантажівок із зимовим спорядженням, яке протягом серпня підготував підрозділ матеріально-технічного забезпечення Армії Іспанії.

Як зазначила Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес, «усі ці поставки є прикладом рішучої та постійної підтримки українського народу з боку Іспанії протягом тривалого часу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів