Поділитись:

У Миколаєві затримали зрадника: знімав позиції ЗСУ для ворожої розвідки (відео)

Субота, 17 вересня 2022, 13:15
У Миколаєві затримали зрадника: знімав позиції ЗСУ для ворожої розвідки (відео)

СБУ затримала російського агента, який фіксував на прихований відеореєстратор позиції ЗСУ на півдні України.

Про це повідомляє СБУ у Фейсбуці.

Контррозвідка Служби безпеки запобігла спробам воєнної розвідки рф отримати закриту інформацію щодо позицій Сил оборони на південному напрямку.
У результаті спецоперації у Миколаєві затримали агента головного управління генерального штабу зс рф (більше відомого як ГРУ). Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових районах, а насамперед військової техніки, переданої Україні від західних партнерів.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, який неодноразово висловлював свої прокремлівські погляди. Таким чином він потрапив у поле зору російської спецслужби, яка завербувала його після початку повномасштабного вторгнення для розвідувально-підривної діяльності.
Для збору координат зловмисник виїжджав до різних районів і населених пунктів Миколаївщини і візуально оглядав місцевість. Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного авто. Зібрані матеріали передавав ворогу з використанням месенджерів.
Відповідну розвідінформацію окупанти планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по підрозділах наших військ.
Проте співробітники Служби безпеки своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали російського агента.

Під час обшуків у затриманого виявлено:
▪️ мобільні телефони,
▪️ комп’ютерну техніку,
▪️ відеореєстратор і картки пам’яті до нього із доказами злочинних дій.

Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Спецоперацію проводили співробітники СБУ Миколаївської області за координації Департаменту контррозвідки під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на пункті пропуску «Устилуг» службовий собака прикордонників знайшов у кабіні вантажівки згорток з канабісом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів