З Луцька до Шевченкового: «СВІДОМІ» привезли допомогу на Харківщину (фото, відео)

Субота, 17 вересня 2022, 09:02

Ще тиждень тому вулицями селищ Шевченкове та Борівське, що на Харківщині, їздили російські танки та ходили окупанти. Однак після успішного контрнаступу наших військових над населеними пунктами знову замайорів український прапор. Одразу ж після звільнення команда «Громадянський Рух «СВІДОМІ» зібрала необхідну допомогу та вирушила в дорогу.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Спільно з американськими партнерами – благодійною організацією з «Global Empowerment Mission», яку очолює відомий американський благодійник Майкл Каппоні, волонтери кількома вантажними бусами доставили допомогу у деокуповані селища.

Як розповів голова Громадянського Руху «СВІДОМІ», директор ІА «Конкурент» Тарас Шкітер, люди тут були в окупації з початку повномасштабного вторгнення.

А це понад пів року життя поруч з рашистськими нелюдами. Те, що пережили люди за це час, годі й уявити», – зазначив він.

Тарас Шкітер
 

 

 

У пакунках, які луцькі волонтери формують самостійно, найнеобхідніше: продукти харчування та засоби особистої гігієни.

 

Михайло Наход
 

 

«Те, що ми сюди привезли з гуманітарною місією, – це краплина в морі. Людей на звільненій Харківщині дуже багато, їм потрібно значно більше допомоги», – зазначив Тарас Шкітер.

Мешканці сіл розповідають, як прожили ці пів року під російською окупацією. Кажуть, що самі рашисти дивувалися, що у селах є асфальт, доглянуті будинки. Також серед селян шукали і Бандеру.

Люди з першого дня війни знали, що українські військові звільнять їхні селища, та чекали на деокупацію.

 

 

 

Попри відсутність світла та води, доступу до інформації, українці вірили в ЗСУ. Нині кожен тут впевнений у перемозі України над російською ордою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: