Поділитись:

Чому не можна залишати заряджений телефон у розетці

Субота, 17 вересня 2022, 03:11

фото ілюстративне

Термін служби батареї мобільного телефону залежить від якості виробу та багатьох інших факторів, в тому числі від того, як ви заряджаєте пристрій. 

Про це пише Телеграф, посилаючись на видання Reader’s Digest,

Експерти категорично не радять «забувати» телефон на зарядці. Може здатися, що зарядити телефон уночі – гарна думка, але насправді це не так. Смартфон повинен бути підключений до мережі лише стільки, скільки необхідно, «перезаряджання» загрожує наслідками.

Якщо тримати телефон підключеним до мережі, коли він повністю заряджений, це може призвести до пошкодження батареї. Справа не в тому, що ваш телефон перевантажується за потужністю, а в тому, що накопичення тепла пошкоджує батарею. Помилка може завдати ще більшої шкоди, якщо ви використовуєте підроблені кабелі.

Залишати телефон у розетці на всю ніч – ще дуже погана ідея. Не варто заряджати смартфон на 100 % за ніч. Коли телефон досягає максимального заряду, він продовжуватиме отримувати невеликі підзарядки, щоб підтримувати рівень 100 %. Виходить, що батарея безперервно працюватиме. Така звичка дуже зношує акумулятор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів