Поділитись:

За добу  дев'ятеро волинян подарували» свої гроші шахраям

П'ятниця, 16 вересня 2022, 14:24

За добу волинські правоохоронці зафіксували дев'ять випадків телефонного шахрайства.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Ввечері у четвер, 15 вересня, до поліції звернулась мешканка села Борохів із заявою про те, що до неї зателефонувала невідома їй особа та, назвавшись працівником служби безпеки банку, під приводом запобігання шахрайським діям заволоділа її грошовими коштами на суму понад 26 тисяч гривень.

Схожа історія трапилась з лучанкою, до якої телефонував нібито представник банку, який під час телефонної розмови заволодів її грошовими коштами в сумі майже 75 тисяч гривень, отримувавши від неї коди підтвердження в телефонному режимі.

Цього ж дня до Луцького райуправління поліції звернулася громадянка: невідома особа шахрайським методом заволоділа її грошовими коштами, зателефонувавши їй з неправдивою інформацією, що її донька потрапила у ДТП та терміново потрібні гроші на лікування. Грошові кошти у сумі 1600 доларів США потерпіла передала незнайомцю, який приїхав до її місця проживання.

Ввечері до поліції Луцька надійшло звернення місцевої жительки про те, що невідома особа через інтернет-сайт заволоділа її грошовими коштами під приводом продажу мобільного телефону. Майже 70 тисяч гривень потерпіла перерахувала на рахунок зловмисника, після чого зв’язок з ним зник.

Ще п'ять подібних випадків трапились з мешканцями Волині минулого дня. За усіма фактами слідство внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів