Поділитись:

У Мексиці вчені випадково знайшли стародавнє місто мая

П'ятниця, 16 вересня 2022, 02:50
У Мексиці вчені випадково знайшли стародавнє місто мая

У Мексиці під час будівництва залізниці фахівці виявили великий археологічний об'єкт неподалік Канкуна з понад 300 будинками.

На думку експертів, ці споруди є поселенням мая, схожими до інших всесвітньо відомих руїн у цьому районі. Висота деяких споруд сягає 8 метрів.

Про це пише The Cancun Sun.

Давно відомо, що регіони Мексики Кінтана-Роо та Юкатан багаті на культурні пам'ятки, і більшість істориків вважають, що всесвітньо відомі пам'ятки, такі як Чичен-Іца, є лише верхівкою айсберга.

Щодо нової археологічної зони, то її називали Паамул II, і її оголосять екологічним та археологічним заповідником. Наразі археологи обстежили лише 11% цієї ділянки залізниці.

Ті знахідки, які їм вдалося виявити, містять дивовижну кількість артефактів і пам'ятників, включно з понад 25 тисячами будівель та їхніх залишків. Також знайдено понад 400 людських рештків, пов'язаних із похованнями мая, а також тисячі реліквій, як-от керамічний посуд, інструменти й особисті речі.

"Більшість цих предметів розподілять до музеїв регіону, а будинки і храми захистять, деконструюють або стабілізують для подальших досліджень", — сказали експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів