Поділитись:

Волиньрада виступила проти приватизації лісів

Четвер, 15 вересня 2022, 12:15

Волинська обласна рада виступила проти створення підприємства «Ліси України», до якого планують передати управління всіма лісами України з подальшою ліквідацією держлісгоспів.

Про це йшлося під час сесії Волинської обласної ради 15 вересня.

Виступив депутат Юрій Ройко, який повідомив, що ліси України – одне з основних багатств нашої держави, однак, органи центральної влади планують ліквідувати держлісгоспи та передати ліси до єдиного державного підприємства – «Ліси України», що в майбутньому може означати передачу лісів у приватну власність.

Позицію підтримав і депутат Олександр Пирожик.

Погодився із такою позицією і депутат Володимир Бондар – колишній головний лісівник України.

«Це злочин. На жаль, постанова Уряду вже прийнята. Не буде державних лісгоспів, не буде Управління лісового господарства. Буде повністю знищено деревообробну галузь. Не можна буде без згоди Києва користуватися й іншими продуктами лісів – грибами, ягодами тощо», – зазначив Володимир Бондар.

Депутат закликав обласну раду та місцеві ради докласти всіх зусиль, аби призупинити втілення цієї постанови уряду, аби не втратити право громад користуватися лісовими ресурсами.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що всі депутати – однодумці у цьому питанні, адже ліс є стратегічним ресурсом області, особливо – для північних районів, які особливо залежні від такого виду палива.

Депутати підтримали відповідне звернення до органів центральної влади. 

Нагадаємо, що на Волині поблизу прикордонного села Сваловичі на Любешівщині на території мисливських угідь знайшли вбитими лося та самця козулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
09:50
07 березня 2024
14:26