Поділитись:

Єврокомісія виділяє €5 млн на підтримку української культури

Четвер, 15 вересня 2022, 04:16

Європейська комісія виділяє 5 мільйонів євро на підтримку українських митців і культурних організацій.

Про це повідомили на сайті Єврокомісії.

«Європейська Комісія започатковує спеціальний конкурс для України в межах річної робочої програми Creative Europe на 2023 рік. Загалом ЄС виділяє €5 мільйонів на підтримку українських художників та культурних організацій у їхній власній країні або у будь-якій іншій, що бере участь у Creative Europe. Мета проєкту – підготовка до повоєнного відродження в українських культурних та креативних секторах», – йдеться у повідомленні.

Під час конкурсу буде відібрано три проєкти, які керуватимуться консорціумами, створеними в країнах, асоційованих із програмою Creative Europe, а також українськими організаціями, які надаватимуть субгранти на невеликі ініціативи, реалізовані на регіональному рівні.

«Культура є важливою складовою нашого життя. Вона допомагає нам долати травматичні події, посилювати колективну та індивідуальну стійкість, надає всім нам засоби для взаєморозуміння. Мені дуже приємно, що ми можемо зробити свій внесок, щоб допомогти у доступі до культури тим українцям, які були переміщені в результаті війни в Україні або перебувають в одній з країн-учасниць програми Creative Europe», – зазначила єврокомісарка з питань культури Марія Габріель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів