Поділитись:

Компанія, яка володіє TikTok, стала одним з лідерів за рівнем доходів від своїх застосунків

Середа, 14 вересня 2022, 01:37
Компанія, яка володіє TikTok, стала одним з лідерів за рівнем доходів від своїх застосунків

Китайські компанії Tencent Holdings і ByteDance за результатами першої половини 2022 року зайняли лідируючі позиції у світі за рівнем доходів від своїх додатків.

Про це свідчить дослідження SensorTower.

Так, компанія Tencent, що базується в Шеньчжені, за шість місяців отримала приблизно 4,4 млрд доларів прибутку завдяки популярним відеоіграм, таким як Honor of Kings і PUBG Mobile. 

Пекінська компанія ByteDance посіла друге місце з 1,3 млрд доларів, заробленими в першому півріччі завдяки популярності її всесвітньо відомого застосунку TikTok.

У сегменті відеоігор Tencent заробила 2,6 млрд доларів, що становить майже 10% усього ринку ігрових додатків у 27 млрд доларів.

У дослідженні SensorTower вивчала дані 900 тис. виробників ігрових і неігрових програм у всьому світі. У першому півріччі 1% найпопулярніших у світі програм мав показник у 72 мільярди завантажень у Apple і Google Play, що становить 79% від усіх завантажень у всьому світі. 

При цьому фахівці SensorTower зафіксували зниження рівня використання мобільних додатків і споживчих витрат через глобальну інфляцію та економічні проблеми, які спонукали такі компанії, як Netflix і ByteDance, вийти на ринок ігор.

Крім того й дослідженні також зазначається, що через посилений регуляторний контроль і непередбачувані схвалення ліцензій на нові ігри на внутрішньому ринку китайські розробники ігор були змушені почати досліджувати можливості за кордоном. Наприклад, Tencent збільшила свою міноритарну частку у французькій ігровій компанії Ubisoft, а NetEase придбала Quantic Dream минулого місяця – після того, як обидві компанії не отримали схвалення від Пекіна на нові ігри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів