Поділитись:

На "Ягодині" планують встановити Інтелектуальну систему відеоспостереження та керування рухом

Середа, 21 грудня 2016, 17:51

Волинська митниця ДФС хоче запропонувати іноземним донорським організаціям інтелектуальний проект для впорядкування руху транспорту в міжнародному пункту пропуску "Ягодин".

Про це повідомив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, – інформує відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Ми хочемо запропонувати спеціальну систему, що на рівні сучасних інформаційних технологій вирішить проблему переміщення великої кількості як легкових, так і вантажних авто в зоні діяльності митного пункту пропуску "Ягодин" з тим, щоб зробити процес проходження митних формальностей за найвищими європейськими стандартами", – зазначив Віктор Кривіцький.

Начальник управління митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець зазначила, що обладнання та програмне забезпечення МАПП "Ягодин" потребує модернізаці та вдосконалення шляхом автоматизації контрольних процедур, адже воно працює ще з 2011 року.

"Щоб впорядкувати рух транспортних засобів, який наразі є предметом критики громадськості, ми пропонуємо модернізувати програмне забезпечення та обладнання, встановивши Інтелектуальну систему відеоспостереження та керування рухом автомобілів", – зауважила Тетяна Кравець.

Повна автоматизація процесу переміщення в зонах до виконання митних процедур, території митного контролю та виїзду з пункту пропуску та електронний облік не лише прискорить рух транспорту, а й унеможливить зловживання в чергах.

"Передбачається, що інформацією з Інтелектуальної системи керуватимуться в роботі фахівці митної та прикордонної служб та вноситимуть до системи необхідну інформацію. В результаті впровадження системи ми очікуємо на прискорення процедур оформлення, уникнення витрат часу на повторне внесення однакових даних посадовими особами митниці та прикордонниками, посилення контролю за ввезенням підакцизних товарів", – наголосив начальник митниці.

Окрім того, як прогнозують у Волинській митниці ДФС, впровадження Інтелектуальної системи створить комфортні умови для перетину державного кордону, якісне функціонуванням сервісної зони та мінімальні часові витрати на митні процедури.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024
20 грудня 2023
19 грудня 2023
15 грудня 2023