Поділитись:

Українським біженцям у Німеччині не вистачає житла

Середа, 14 вересня 2022, 05:40
Українським біженцям у Німеччині не вистачає житла

Занадто мало житла, надто багато німецьких земель відмовляються приймати біженців – Асоціація міст вимагає скликати саміт у справах біженців та розширити державну допомогу.

Українським біженцям не вистачає житла: Асоціація міст Німеччини звернулася до федерального уряду з проханням якнайшвидше скликати новий саміт щодо біженців за участю земель та муніципалітетів, пише Tagesschau.

"На ньому необхідно обговорити справедливий розподіл біженців", – сказав президент організації мерів Маркус Леве. Крім того, на його думку, необхідно терміново обговорити необхідність збільшення пропускної спроможності федеральних земель та питання про відповідне відшкодування витрат.

Асоціацію міст насторожує той факт, що дедалі більше федеральних земель закриваються для прийому українських військових біженців. В результаті зараз розподіл біженців більше не працює, сказав Леві. Важливо, щоб федеральний уряд втрутився у процес швидко та скоординовано.

В Асоціації міст також очікують, що кількість біженців з України збільшиться із настанням холодів. Крім того, передбачається, що частина українців, які вже перебувають у Німеччині, більше не зможуть залишатись у приватних домогосподарствах. І мають бути розміщені десь за рахунок держави.

У той же час збільшується кількість прохачів притулку та біженців та інших країн. Леве передбачає, що майбутньої зими ряду міст доведеться знову розміщувати біженців у спортзалах та інших приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2024
04 квітня 2024
18:30
02 квітня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
27 лютого 2024
20 лютого 2024