Поділитись:

В Україні зростуть акцизи на алкоголь і цигарки

Середа, 21 грудня 2016, 13:37
В Україні зростуть акцизи на алкоголь і цигарки

Верховна Рада підтримала в другому читанні та вцілому законопроект щодо змін Податкового кодексу, який передбачає підвищення акцизів на алкоголь та сигарети та зменшення ренти на видобуток нафти.

"За" законопроект №5132 проголосувало 235 народних депутати, – пише Економічна правда.

Проект закону підтримали усі нардепи з Волині: Ігор Гузь, Ігор Лапін, Юрій Савчук, Ірина Констанкевич, Степан Івахів та Сергій Мартиняк.

Законопроектом переглядаються окремі положення Податкового кодексу у зв'язку із збільшенням у 2017 році розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень.

Документом збільшуються ставки акцизного податку на алкогольні та слабоалкогольні напої на 20%, на кріплені та ігристі вина – на 12 %. Ставка для натуральних вин залишається без змін.

Також, відповідно до законопроекту, зросте специфічна ставка акцизу на тютюнові вироби – на 40 %.

"Наразі ставки акцизного податку на підакцизні товари значно нижче, ніж мінімальні встановлені Директивами для Європейських країн", – йдеться у пояснювальній записці.

Цим же документом зменшується розмір рентної плати за видобуток корисних копалин. Так, для видобутку нафти з покладів до 5000 метрів рента зменшується з 45 % до 29 % від вартості товарної продукції, для покладівпонад 5000 метрів – з 21% до 14%.

Поряд з цим ставка ренти для видобутку газового конденсату не змінилася і так само залишилася на рівні 45 % – з покладів до 5000 метрів , 21 % – з покладів понад 5000 метрів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА ДЕРЖБЮДЖЕТ-2017: ЯК ГОЛОСУВАЛИ ВОЛИНСЬКІ НАРДЕПИ (ОНОВЛЕНО)

Надрукувати
мітки:
коментарів