Поділитись:

Зачепив велосипедистку: на Волині нетверезого водія відправили у тюрму

Неділя, 11 вересня 2022, 11:48

Фото ілюстративне

На Волині п'яний водій, який зачепив велосипедистку, від чого та травмувалася, отримав реальний термін.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд 5 вересня.

Як вбачається із вироку, ДТП сталася 11 червня 2021 року о 8:17 на вулиці Ковельській у Володимирі.

Водій автомобіля Volkswagen Passat, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, об'їжджав пасажирський автобус «ПАЗ». Під час здійснення маневру він не врахував дорожньої обстановки і здійснив наїзд на пішоходку, яка переходила дорогу по пішоходному переході з права на ліво відносно руху автомобіля з велосипедом у руках.

Легковик зачепив заднє колесо велосипеда, від чого потерпіла впала і травмувалася. Жінка отримала забій ноги те перелом ліктевої кістки, що відноситься до тілесних ушкоджень середньої тяжкості, небезпечних для життя у момент заподіяння.

Обвинувачений не заперечував фактичних обставин справи.

Як пом'якшуючі обставини, суд врахував щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Також водій добровільно відшкодував частину завданої шкоди.

Потерпіла наполягала на задоволенні цивільного позову. Вимагала стягнути з обвинуваченого завдану матеріальну шкоду у розмірі майже 16 200 гривень, моральну шкоду у розмірі 20 000 та кошти, які б вона могла заробити за час лікування з 11 червня по 31 липня 2021 року у розмірі 60 000 гривень.

Обвинувачений добровільно відшкодував 10 000 гривень матеріальної та 5 000 гривень моральної шкоди.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Також, окрім добровільно відшкодованої шкоди, чоловік повинен буде сплатити потерпілій 2 136,88 гривень матеріальної та 15 000 гривень моральної шкоди.

Про обвинуваченого відомо, що він проживає зі співмешканкою та має на утриманні двох малолітніх дітей.

Нагадаємо, що повідомили про підозру 31-річній жінці, під колесами авто якої загинуло двоє студентів. За клопотання слідчого та прокурора рішенням суду 10 вересня 2022 року їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права на заставу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів