Депутати Волиньради підтримали проект розвитку спортивної інфраструктури (фото)

Середа, 21 грудня 2016, 13:14

Депутати Волинської обласної ради підтримали проект Олександра Курилюка "Про Програму розвитку спортивної інфраструктури у Волинській області на 2017-2018 роки".

Про це стало відомо 20 грудня під час засідання комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму, – повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

Автор проекту зазначив, що на Волині не вистачає спортивних майданчиків та іншої інфраструктури. Попередньо вивчалися пропозиції з різних районів області. Пропонується виділяти фінансовий ресурс з обласного бюджету на заходи програми на умовах співфінансування з місцевих бюджетів та із залученням спонсорських коштів.

"Треба підтримувати бажання та ініціативи громад, тому потрібна така програма. Ми розуміємо, що будемо мати дискусії з ОДА з цього приводу. Втім робити щось треба. Добре, що Ігор Палиця за свій кошт модернізує спортивну інфраструктуру в області, але одна людина всього зробити не зможе, тому потрібно залучати й інші ресурси", – зауважив Олександр Курилюк.

Депутат Юрій Поліщук висловив сподівання, що за умови співфінансування з інших бюджетів у департаменту фінансів не буде зауважень до програми. В результатів обговорення комісія підтримала проект.

Між тим на доопрацювання рекомендовано спрямувати проект програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2020 роки, внесений ОДА. Попередньо депутати виклали на папері 32 зауваження до проекту, але в ОДА погоджуються тільки з двома позиціями. Найбільша претензія депутатів -- відсутність конкретики у пропонованому документі.