Поділитись:

Запорізька АЕС повністю зупинена, – Енергоатом (відео)

Неділя, 11 вересня 2022, 09:00
Запорізька АЕС повністю зупинена, – Енергоатом (відео)

Запорізька атомна електростанція повністю зупинена. Вночі 11 вересня від електромережі було відключено та переведено у холодний стан шостий блок ЗАЕС.

Про це повідомили в Енергоатомі. 

«Останні три доби 6-й енергоблок працював в режимі острова, заживлюючи лише власні потреби ЗАЕС на критично низькому рівні потужності (від 114 до 140 МВт), оскільки через російські обстріли були пошкоджені всі лінії зв‘язку Запорізької АЕС з енергосистемою України», – йдеться у повідомленні. 

Там додали, що напередодні ввечері стало можливим відновити від українських енергоносіїв працездатність однієї із вказаних ліній зв’язку електроживлення власних потреб Запорізької АЕС. У результаті було вирішено відключити шостий енергоблок станції та перевести його у найбільш безпечний стан – холодний зупин.

«У разі повторного пошкодження ліній зв‘язку з енергосистемою, ризик чого залишається великим, живлення власних потреб ЗАЕС відбуватиметься від дизель-генераторів, термін роботи яких обмежений технологічним ресурсом і обсягами наявного дизельного пального», – пояснили в «Енергоатомі».

Вказано, що вживаються всі можливі заходи, аби організувати постачання на ЗАЕС додаткові партії дизельного пального.

«Для недопущення аварійної ситуації на станції необхідно припинити рашистські обстріли ліній зв‘язку ЗАЕС з енергосистемою та створити навколо неї демілітаризовану зону. Після цього лінії зв‘язку можна буде відремонтувати, забезпечити включення і подальшу безпечну роботу ЗАЕС», – додали в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів