Поділитись:

Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)

Субота, 10 вересня 2022, 14:46
Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)

У селі Обенижі Турійської громади 9 вересня попрощалися зі померлим Героєм Дмитром Левчуком.

Про це повідомили у Турійській сільській раді.

Захисник Дмитро Левчук помер у госпіталі внаслідок травм, які отримав у боях. Медики до останнього боролися за його життя, але не змогли врятувати.

«Найкращих синів і дочок сьогодні втрачає Україна. На захист своїх родин, своєї землі, кожного з нас, стали ті, хто сказав собі: «Хто, як не я?», – зазначив священник під час проповіді.

Саме за таким принципом, за словами односельчан, жив Дмитро. У 2014 році він був серед тих відчайдушних українських воїнів, які силою духу, нелюдського опору стримали орду на Донеччині й Луганщині. Тоді Дмитро отримав серйозну травму ноги.

Проте коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії, попри проблеми зі здоров’ям, знову мобілізувався і вирушив на фронт власним автомобілем, щоб максимально допомагати побратимам, доставляючи усе необхідне.

«Під час ворожих обстрілів стара травма дала про себе знати. Потім госпіталь у Кривому Розі, тривожні дні боротьби за життя… Та 6 вересня свіча життя згасла, хоч захиснику було лише 34… Осиротіли двоє синів та донечка. Болем і сумом сповнилися серця матері, сестри, брата. Війна щодень забирає життя. Наші воїни своїми тілами захищають нас і виборюють перемогу в запеклій і надважкій боротьбі. Віддаючи данину шани, Турійщина провела свого захисника в останню земну дорогу із усіма військовими почестями. Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях і пам’яті», – йдеться у дописі.

Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото)Волинське село стало на коліна перед Героєм (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів