Поділитись:

Сітки, човни, багато гачків: у серпні волиняни 37 разів порушували правила рибальства

Субота, 10 вересня 2022, 10:06

фото ілюстративне

У серпні волиняни 37 разів порушували правила рибальства.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

У серпні 2022 року волинські рибоохоронці здійснили 21 рибоохоронний рейд та викрили 37 порушень правил рибальства. Серед них – 17 постанов за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь) та 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову).

Крім того, оформлено 6 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 25 од. заборонених знарядь лову, серед яких 995 метрів сіток.

У порушників також вилучили 14 од. знарядь лову (з них – 586 метрів сіток) та затримали 7 човнів. Також попереджено збитки природі на 79 242 грн.

Так, 9 серпня на річці Стир поблизу с. Куликовичі Луцького району двоє порушників сітками ловили рибу.

14 серпня на річці Західний Буг поблизу с. Мовники Володимирського району чоловік ловив рибу сітним знаряддям лову, інший рибалив з перевищенням дозволених знарядь. Пізніше на тій же водоймі виявили безхазяйне знаряддя – 2 сітки загальною довжиною 120 метрів.

16 серпня на водоймі поблизу р. Омелянівка на вул. Ковельській у Луцьку порушники з гумового човна ловили рибу сітними знаряддями лову.

22 серпня на озері Волянське Ковельського району вилучили 10 сіток загальною довжиною 575 метрів.

24 серпня на річці Лютиця поблизу с. Духче Луцького району під час рейду виявили 4 безгосподарські сітки загальною довжиною 60 метрів.

25 серпня на озері Оріхівське поблизу с. Оріхове Ковельського району чоловік ловив рибу забороненим знаряддям лову.

27 серпня на річці Стир поблизу с. Навіз Луцького району вилучили 4 од. сітних знарядь. Рибу, яка була у сітках, повернули у водне середовище, чим попередили шкоду рибним запасам на 12 648 грн.

 

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства.

Довідково: з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у водних об’єктах Волинської області. За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адмінштрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів