Поділитись:

На Ковельщині горів гектар чагарників, під загрозою опинились будинки

Четвер, 08 вересня 2022, 11:32
На Ковельщині горів гектар чагарників, під загрозою опинились будинки

На Ковельщині рятувальники ліквідували пожежу сухої трави. Палія притягнули до відповідальності.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Волинській області у Фейсбуці.

У середу, 7 вересня о 12:15, до Служби 101 надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території у селі Будище Ковельського  району. Вогонь охопив суху траву й чагарники на площі 1 гектар й приступив упритул до житлових будинків і лісосмуги.

Силами рятувальників 4 ДПРЧ міста Ковеля горіння ліквідували, вдалося запобігти поширенню вогню на розташовані поруч житлові будинки, господарські будівлі та лісові насадження. Загасити пожежу рятувальникам допомагали місцеві жителі.

Інспектори Ковельського районного управління ГУ ДСНС області встановили особу, причетну до виникнення пожежі. З'ясувалося, що суху рослинність підпалив 66-річний місцевий житель Сергій Б. За фактом підпалу склали протокол про адміністративне правопорушення за ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рятувальники закликають громадян припинити спалювання сухої трави, бадилля картоплі, листя і сміття на присадибних ділянках і відкритих територіях.

«Обирайте безпечні способи господарювання на своїй землі, адже спочатку року в області трапилося понад 360 пожеж в екосистемах на площі понад 900 гектарів», – закликають рятувальники.

Нагадаємо, що волиняни продовжують спалювати сухостій та бадилля замість того, щоб компостувати. Через дії людей в області впродовж року виникло понад 300 пожеж. Вогнем знищено понад 10 дачних будинків, а також загинуло двоє людей у Луцькому районі. Тому з приводу паління трави, що призвело до фатальних випадків, рятувальники вирішили ще раз нагадати мешканцям нашої області про шкоду та відповідальність за такі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів