Поділитись:

Волинянин переробив стартовий пістолет у травматичний, зброю вилучили

Середа, 07 вересня 2022, 12:44
Волинянин переробив стартовий пістолет у травматичний, зброю вилучили

У жителя нововолинська вилучили стартовий пістолет з ознаками переробки у травматичну зброю. Його направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

Про це повідомляє Національна поліція України у Волинській області.

У вівторок, 6 вересня, оперативники відділення поліції №1 міста Нововолинськ за місцем проживання місцевого жителя виявили та вилучили стартовий пістолет Zoraki 9114 S.

Вилучений пристрій мав ознаки переробки на пістолет для відстрілу набоїв травматичної дії й був споряджений такими набоями. Їх також вилучили. Усе направили на дослідження.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліція Волині нагадує, що незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами тягне за собою кримінальну відповідальність. Однак особа, яка добровільно видасть органам влади згадані предмети, відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною 1 та частиною 2 цієї ж статті.

Нагадаємо, що правоохоронці Київщини затримали 60-річного мешканця Броварів під час спроби продати автомат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів