Поділитись:

П'яний волинський прокурор, який тікав від поліції, вже не працює в прокуратурі

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:40

Прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк, якого у вересні минулого року спіймали п’яним за кермом, більше не працює в органах прокуратури.

Про це повідомляють Волинські новини, посилаючись на відповідь Волинської обласної прокуратури на інформаційний запит.

Раніше ЗМІ публікувало відео з бодікамер поліцейських, які ловили Миколу Троцюка. На YouTube воно набрало майже один мільйон переглядів. Самі ж події трапилися 11 вересня 2020 року в Нововолинську.

Тоді правоохоронці отримали повідомлення про те, що водій Opel керує автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Поблизу будинку на вулиці Сковороди, 15 вони зупинили Opel Insignia, оскільки водій був не пристебнутий пасками безпеки. Як виявилося, за кермом перебував прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Правоохоронець намагався сховатися в будинку тещі, а потім сів в авто та втікав від поліцейських. Коли ж його спіймали, він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння. Відтак на водія склали протокол про адміністративні правопорушення за статтями 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та 122-2, ч. 1 (Невиконання водіями вимог про зупинку).

Однак у суді вину прокурор не визнавав, проте і перша, і друга інстанція визнали його винним.

За фактом відмови від проходження огляду з метою виявлення стану алкогольного сп’яніння при керуванні автомобілем прокурором Миколою Троцюком Волинською обласною прокуратурою проводилося службове розслідування. Журналісти вирішили дізнатися його результати та відправило інформаційний запит керівнику Волинської обласної прокуратури Віктору Тимчуку.

У відповіді на запит йдеться про те, що у зв’язку із встановленням в діях Миколи Троцюка ознак дисциплінарного проступку керівником обласної прокуратури скеровано дисциплінарну скаргу до відповідної кадрової комісії Офісу Генерального прокурора.

Однак кадровою комісією було прийнято рішення про закриття дисциплінарного провадження у зв’язку зі звільненням Миколи Троцюка з органів прокуратури. Наразі він не працює в органах обласної прокуратури.

Нагадаємо, що в липні минулого року Обласний адміністративний суд Волині поновив на посаді Миколу Троцюка. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 жовтня 2023
10 квітня 2023
27 лютого 2023
03 липня 2022
23 жовтня 2021
09 вересня 2021
01 липня 2021
06 жовтня 2020
17 вересня 2020
30 липня 2020