Поділитись:

ЛПЕ хочуть звільнити від сплати частини чистого прибутку

Вівторок, 20 грудня 2016, 13:19
ЛПЕ хочуть звільнити від сплати частини чистого прибутку

Через складне фінансове становище Луцьке підприємство електротранспорту хочуть звільнити від сплати частини чистого прибутку.

Електротранспортне підприємство вже збиткове 7-8 років. Про це сказала 20 грудня начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова під час "бюджетної" комісії.

"У підприємства існують величезні борги, які вони зараз сплачують. Відповідно, виникає за рахунок грошей з бюджету прибуток і сплата чистого прибутку", – сказала Лілія Єлова.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко додав, що всі гроші, які заробляє підприємство, йдуть на оплату електроенергії, вартість якої зросла вдвічі.

Депутат Луцькради Сергій Була зазначив, що підприємство не було збитковим до тієї пори, поки не взяло в лізинг автобуси "Богдан". Лізингу вже немає, а борги досі тягнуться ще з попередніх років.

"Як можна здійснювати діяльність, не розуміючи, чому в нас збитки. І ці валідатори, на які хочуть потратити колосальні бюджетні кошти, ні до чого доброго не приведуть", – сказав Сергій Була.

Втім Сергій Григоренко нагадав присутнім, що збільшились збитки, бо збільшились видатки. Оскільки держава цього року не дала жодної копійки на компенсацію пільгових перевезень, які здійснює електротранспорт. До того ж, з його слів, валідатори – необхідна річ, щоб покращити економіку підприємства і збільшити надходження від продажу проїзних квитків.

5 депутатів з комісії проголосували за звільнення від сплати частини чистого прибутку ЛПЕ. Однак вирішили, що варто було б запросити на засідання комісії директора підприємства, оскільки збиткова діяльність ЛПЕ – питання досі актуальне.

Надрукувати
мітки:
коментарів