Поділитись:

ППО України збиває до 70% російських ракет, – генерал-майор Микола Жирнов

Неділя, 04 вересня 2022, 11:32
ППО України збиває до 70% російських ракет, – генерал-майор Микола Жирнов

фото ілюстративне

Протиповітряна оборона України збиває від 50 % до 70 % ворожих ракет як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами.  

Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов в інтерв'ю АрміяInform.

Зі слів Миколи Жирнова, допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя, доти й буде загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів.

«Можна сьогодні констатувати те, що противник не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно, а також не може забезпечити ефективність своїх ракетних ударів. Це стало можливим завдяки роботі системи ППО, героїзму та професіоналізму наших військовослужбовців», – зазначив він.

Аналіз авіаційно-ракетних ударів росії показує, що від 50 % до 70 % ворожих ракет збивається засобами ППО – як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами.

«Але, на жаль, сьогодні 100 % ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити. Це повʼязано з обʼєктивними причинами: недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів. В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО», – зауважив Микола Жирнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів