Поділитись:

Волинський експрокурор на пенсії відсуджує у держави мільйони (відео)

Субота, 03 вересня 2022, 23:03
Волинський експрокурор на пенсії відсуджує у держави мільйони (відео)

Колишній прокурор Сергій Масалов укотре позивається до держпідприємства «Перше травня». Раніше він уже відсудив кілька мільйонів гривень, але, схоже, апетит експрокурора виріс, бо він зажадав ще 1 мільйон 205 тисяч гривень.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

До слова, Сергій Масалов відсудив у держави вже майже 4 мільйони гривень.

А все почалося з того, що чоловік зареєструвався підприємцем. Уклав договори на мільйонні суми із державним дослідним господарством «Перше травня». Відтак постачав добрива, робив ремонти, надавав юридичні послуги. Чимось таким приглянувся Масалов колишньому директору держпідприємства Володимиру Нікітіну, що той передумав купувати добрива напряму в постачальника. Вирішив, щоб їх йому перепродував Масалов, хоча договір із постачальником уже був.
 

«Директор, перевищуючи свої обов’язки, передбачені статутом, не повідомляє органи управління про укладення іншого договору і не погоджує його. Бере на себе зобов’язання майже на 3 мільйони 200 тисяч. Ось так взяв і одноосібно вирішив. Якщо ознайомитися з умовами договору, нормальний директор не підписав би, тому що це накручені відсотки», – каже адвокат підприємства.
 

Тепер Нікітіна судять за кримінал, а Масалов витягує з держпідприємства додатковий мільйон. Окрім цього, не так давно Сергій Масалов хотів стягнути з держгосподарства ще близько мільйона гривень, бо нібито йому недоплатили за ремонт адмінприміщення. Сума договору – понад 1 мільйон гривень. За ці гроші експрокурор відремонтувати п’ять кабінетів, коридор, вбиральню. Суддя господарського суду Микола Шум позов Масалова тоді задовольнив, при тому що інша суддя того ж суду Оксана Слободян договір капремонту визнала недійсним. Апеляційний суд рішення першої інстанції скасував. Майже мільйон на ремонті від Масалова, так би мовити, «вислизнув».

Адвокат держгосподарства припускає, що колишній прокурор заганяє «Перше травня» у мільйонну заборгованість неспроста. Вважає, що він використовує усі методи для того, щоб нагнати більшу суму боргу, аби в подальшому, можливо, забрати його майновим комплексом.

Сьогодні  інший суддя Господарського суду Віталій Войціховський вирішує, що держгосподарство мусить компенсувати Масалову інфляційні втрати – 1 мільйон 165 тисяч 847 гривень.

Адвокат держгосподарства наголошує, що підприємство подаватиме апеляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024