Поділитись:

Працівники "Волиньгазу" виявили більше 5 тисяч порушень

Вівторок, 20 грудня 2016, 12:49
Працівники «Волиньгазу» виявили більше 5 тисяч  порушень

Фахівці "Волиньгазу" упродовж 2016 року обслужили близько 95 тисяч помешкань волинян, під час яких виявили більше 5 тисяч порушень.

Також працівники "Волиньгазу" через порушення, які становили загрозу для життя та здоров'я мешканців, відключили 658 газових приладів, – повідомляє прес-служба ПАТ "Волиньгаз".

Фахівці "Волиньгазу" щоденно проводять планове технічне обслуговування у помешканнях волинян, обстежуючи на щільність внутрішньобудинкові газопроводи, перевіряють технічний стан газових приладів та апаратів, за необхідності ліквідовують виявлені витоки газу, відрегульовують та налагоджують роботу газових приладів, що допомагає ефективніше та ощадливіше використовувати блакитне паливо.

Як свідчить статистика, найбільше трагедій трапляються з вини самих споживачів, які не дотримуються елементарних правил безпечної експлуатації газових приладів і вдаються до самостійного ремонту газового обладнання, встановлення або заміни газових приладів. Зокрема, з початку року працівники "Волиньгазу" виявили більше 5 тисяч порушень з яких понад 2 тисячі було ліквідовано, 2,5 тисяч абонентів отримали приписи і 658 приладів газовики були змушені були відключити від газопостачання.

Технічний директор ПАТ "Волиньгаз" Сергій Галянт зазначив, що часто, бажаючи заощадити, споживачі намагаються проводити самочинну газифікацію, заміну та ремонт газового обладнання, проводять перепланування приміщень, де встановлені газові прилади без погодження з газовою компанією.

"Насправді це – перший крок до нещасного випадку. Довіряти ремонт і установку газових приладів треба працівникам газової компанії чи фахівцям, які мають відповідні дозволи на такі роботи", – зауважив він.

Часто споживачі нехтують перевіркою тяги та не утримують в належному стані димові та вентиляційні канали. Від їх правильної роботи залежить здоров`я та життя людей. Відповідальність за їх безпечну експлуатацію та техобслуговування у житлових будинках покладається на балансоутримувачів, в ОСББ – на голову, у приватних будинках – на власників (чи орендарів). Власник чи балансоутримувач повинен своєчасно викликати для чистки димо- та вентканалів спеціалізовану організацію. Результати перевірки ДВК оформляються відповідним актом.

Після проведення перевірки, відповідний акт повинен бути переданий до газорозподільної компанії. Якщо акт перевірки не наданий до ПАТ "Волиньгаз" у встановлений термін або має негативний висновок, спеціалісти будуть змушені відключити споживача від газопостачання, оскільки несправність ДВК загрожує виникненнямаварійної ситуації та отруєнням мешканців.

З причини відсутності тяги в димоході з початку 2016 року відключено газопостачання 14 споживачам. Як свідчить статистика, найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме відсутність тяги. Цьогоріч лише 52% споживачів подбали про свою безпеку та надали до "Волиньгазу" відповідні акти.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
23 квітня 2024
15:02
16 квітня 2024
13 квітня 2024
12 квітня 2024
10 квітня 2024
16:34
29 березня 2024
27 березня 2024
06 лютого 2024
29 січня 2024