Поділитись:

Відійшов у вічність Анатолій Квасюк – відомий волинський реставратор

Четвер, 01 вересня 2022, 19:12
Відійшов у вічність Анатолій Квасюк – відомий волинський реставратор

У четвер, 1 вересня, перестало битися серце Анатолія Квасюка, художника-реставратора Волинського краєзнавчого музею.

Про це повідомили у Музеї волинської ікони.

«Відійшла у вічність знана і надзвичайна людина. Щирий патріот України, професіонал вищого гатунку, людина стійких поглядів і переконань, наш колега, товариш і друг. Багато років нас пов’язувала спільна справа. Самовідданий реставратор Анатолій Квасюк завжди знав, як треба правильно рятувати і повертати до життя сакральні пам’ятки, як ніхто вмів переконати, що цінні речі мають бути тільки у музеї, натхненно працював на своєму робочому місці, ділився досвідом, збирав інструменти і матеріали, бо планував ще багато зробити», – йдеться у дописі.

Завдяки праці художника, сьогодні можливо доторкнутися до Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яку він повернув із небуття.

«На жаль, тяжка хвороба вибила його із звичної колії життя, залишивши нездійсненими ще багато планів та мрій. Нам боляче і сумно, що більше ніколи не почуємо його розповідей, спогадів, настанов. Анатолій був заслуженим працівником культури, орденоносцем, а для нас щоденно ще й цікавим співрозмовником, елегантним мужчиною, зразковим сім’янином, прикладом трудівника і спеціаліста», – йдеться у дописі.

Редакція ІА «Конкурент» висловлює щирі співчуття рідним і близьким померлого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів