Поділитись:

Біля магазину у Луцьку підприємиця проламала череп однокласниці: що вирішив суд

Четвер, 01 вересня 2022, 15:54
Біля магазину у Луцьку підприємиця проламала череп однокласниці: що вирішив суд

У Луцьку засудили підприємицю, яка побила жінку біля одного з магазинів, зламавши тій лобну кістку ліворуч.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд Волинської області 26 серпня.

Як вбачається із вироку, 23 вересня 2020 року близько 22:00 поряд з магазином «Літра» на вулиці Грушевського, 28, між жінками виник словесний конфлікт, у результаті якого обвинувачена вдарила потерпілу ногою у тулуб. Від удару та впала, а нападниця завдала їй удар ногою в голову, зламавши лобну кістку ліворуч. Тож потерпіла отримала гематому та забій головного мозку. Травма відноситься до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя у момент заподіяння.

Обвинувачена у суді визнала свою вину, щиро розкаялася та просила суворо не карати.

Потерпіла розповіла, що того вечора гуляла зі своїми знайомими та випадково на проспекті Грушевського зустріла однокласницю. Повідомила, що жодного конфлікту між ними не було, та на неї напала безпричинно. Після першого удару ногою в тулуб вона впала, вдарилася головою і втратила свідомість, тож другого удару ногою в голову не пам'ятає. Отямилася, коли на місці вже була поліція. 

Знайомий відвів її додому, однак, вночі їй стало зле. На ранок вона звернулася у поліцію, аби написати заяву про злочин, а звідти її відправили до лікарні, аби зняти побої. В результаті жінка перенесла дві операції та отримала ІІІ групу інвалідності довічно.

А ось покази свідків розходяться між собою. Двоє свідків зазначили, що група дівчат вийшла з машини в районі залізничного вокзалу й одна з них безпричинно напала на потерпілу та ще й відібрала у тої телефон.

Одна зі свідків розповіла у суді, що їй погрожувала потерпіла, яка тоді перебувала у стані алкогольного сп'яніння. У конфлікт між ними втрутилася обвинувачена, потерпіла, нібито, почала погрожувати їй і її дитині. За словами свідка, потерпіла після поштовху обвинуваченої впала та вдарилася головою, оскільки була нетверезою. 

Суд не знайшов обтяжуючих обставин у справі, а як пом'якшуючу обставину зарахував щире каяття обвинуваченої.

Також суд врахував, що обвинувачена вперше притягується до кримінальної відповідальності, є приватним підприємцем та має на утриманні малолітню дитину.

Потерпіла також не наполягала на суворому покарання для своєї кривдниці.

Тож суд визнав жінку винною та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 5 років умовно з іспитовим строком 3 роки. Разом з тим задовольнив цивільний позов потерпілої, відповідно до якого обвинувачена повинна буде відшкодувати моральну шкоду у розмірі майже 94 тисячі гривень.

Нагадаємо, що одесит вбив дружину, коли дізнався, що вона хвора на ВІЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
15 квітня 2024
12 квітня 2024
06 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
10 березня 2024
07 березня 2024