Поділитись:

Ілон Маск назвав нову причину, через яку купівля Twitter не відбудеться

Четвер, 01 вересня 2022, 04:15
Ілон Маск назвав нову причину, через яку купівля Twitter не відбудеться

Мільярдер Ілон Маск (Elon Musk) назвав як нову причину скасування угоди з покупки Twitter нещодавні викриття Пейтера Затко (Peiter Zatko), колишнього голови служби безпеки соціальної мережі, який повідомив про серйозні недоліки в її роботі.

Затко, більш відомий як хакер Mudge, розповів про відсутність надійного захисту даних, використання платформою застарілого програмного забезпечення, а також про те, що керівництво Twitter приховувало інформацію про серйозні проблеми із забезпеченням безпеки даних і занижувало у звітах кількість фейкових акаунтів.

У вівторок юридична команда від імені Ілона Маска заявила, що викриття Затко, у тому числі повідомлення про «кричущі недоліки» у забезпеченні захисту платформи від хакерів та проблеми з конфіденційністю, означають, що Twitter порушила умови угоди про злиття.

На тлі цих новин акції Twitter у вівторок впали на 1,3% на передринкових торгах перед відкриттям нью-йоркської біржі до $39,50, що набагато нижче за ціну пропозиції Маска в $54,20 за акцію.

Протягом кількох місяців Маск намагається без шкоди для себе відмовитися від домовленості про покупку Twitter. Спочатку він звинувачував Twitter у завищенні чисельності бази користувачів за рахунок облікових записів ботів, які за його оцінками становлять до однієї третини від загальної аудиторії в 230 млн осіб. Але тепер його адвокати переключили увагу на Затка, звільненого із Twitter на початку року. Вони вимагали у колишнього співробітника Twitter додаткові дані, які можуть бути корисними у судовій суперечці. Також адвокати Маска та Twitter викликали до суду Затка для надання свідчень.

Twitter у липні подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити угоду щодо придбання компанії за $44 млрд. Судове засідання у цій справі розпочнеться 17 жовтня і триватиме не більше п’яти робочих днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів