Поділитись:

Як найчастіше викрадають автівки взимку

Понеділок, 19 грудня 2016, 21:32
Як найчастіше викрадають автівки взимку

Взимку автолюбителям слід остерігатися не тільки погодних умов, але і викрадачів. Новачки-автовласники не знають, що саме взимку випадків викрадення значно більше.

Часом шахраї викрадають автівки так нахабно, що диву даєшся, – пише Автоблог.

Ось звичайний випадок викрадення взимку: людина відчинила машину, поставила на сидіння сумку, запустила двигун, а сама вирішила змести сніг зі скла. І ось несподівано машина сама замкнулася. Водій здивований – доведеться йти за другим комплектом ключів. Як відомо, другий комплект не носять з собою, щоб не втратити відразу обидва. Коли автовласник виходить з другим комплектом ключів, машини вже й сліду немає. А справа в тому, що викрадач за допомогою код-граббера замкнув авто і відімкнув його, коли власник зник в під'їзді. Навіть декількох секунд досить для того, щоб виїхати на вже прогрітій машині.

Якщо ви не хочете опинитися в подібній ситуації, то будьте уважні.

  • сніг можна змахнути до того, як відкривати машину;
  • брелок сигналізації носіть в кишені. Якщо дверцята зачиняться, то ви завжди зможете відчинити їх знову;
  • дверцята можна не зачиняти до кінця, якщо вам потрібно просто струсити сніг. Прикрийте дверцята і вперед;
  • встановіть механічний блокувальник керма і знімайте його безпосередньо перед тим, як почати рух.

Якщо ж замок все ж замкнувся, то не відходьте від машини. Викличте на допомогу родича чи друга. У крайньому разі – зателефонуйте в поліцію і опишіть ситуацію. А ось КАСКО вам в разі такого викрадення не допоможе, тому що в більшості договорів прописано, що при викраденні необхідно надати документи і обидва комплекти ключів.

Надрукувати
мітки:
коментарів