Поділитись:

Керівництво росії не хоче жити без війни, – Зеленський (відео)

Понеділок, 29 серпня 2022, 20:12

Керівництво російської федерації не хоче жити без війни, а в демократичній вільній Україні вбачає загрозу для свого існування.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, виступаючи на щорічних зборах французьких підприємців під егідою бізнес-об’єднання MEDEF, повідомляє «Укрінформ».

«Я присвятив кілька років на посаді Президента тому, щоб знайти рішення, мирне, дипломатичне, модель співіснування без війни. Але, на жаль, керівництво росії не хоче жити без війни. Керівництво росії вбачає у вільному та демократичному житті України екзистенційний виклик для себе. Тому вони хочуть воювати, хочуть знищувати. Вони думають, що так можуть убезпечити свою диктатуру на довгі роки», – підкреслив Зеленський.

Він подякував народу Франції і особисто Президенту Еммануелю Макрону за підтримку в боротьбі за свободу, наголосивши, що бачив, як Макрон «шукав дипломатичний шлях, шукав кроки, щоб зупинити війну».

Водночас глава держави зауважив, що мета рф – знищити Україну як демократію, як соціальну державу, як економічну силу, суспільство освічених людей, які вміють працювати заради власних інтересів.

Зеленський наголосив, що вірить у перемогу України, й закликав робити все можливе, аби її вдалося досягнути якнайшвидше.

«Важливо робити все, щоб росія більше ніколи не могла шантажувати ані Україну, ані Францію. Ви ще не відчуваєте цього так сильно, як ми. І дай боже, щоб війна не прийшла на вашу землю, але все це є. Все це – їхній план. Ні будь-яку європейську державу, ні Європу загалом не можна шантажувати ні війною, ні енергокризою, ні продовольчою кризою», – звернувся Президент до французьких бізнесменів.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
16 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024