Поділитись:

У Сарнах затримали росіянку, яка «здавала» ворогу координати техніки ЗСУ (фото)

Понеділок, 29 серпня 2022, 16:27
У Сарнах затримали росіянку, яка «здавала» ворогу координати техніки ЗСУ (фото)

На Рівненщині СБУ викрила чергових прихильників окупантів, серед яких – громадянка рф, яка проживає у Сарнах: вона здала ворогу дані про розміщення техніки ЗСУ.

Про це у понеділок, 29 серпня, повідомили на фейсбук-сторінці Служби безпеки України.

Співробітниками СБУ встановили трьох мешканців Рівненської області, які, використовуючи заборонену соціальну мережу «Одноклассники», поширювали антиукраїнські матеріали, прославляли рашистів та відкрито виправдовували російську агресію.  

У ході проведених санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних, правоохоронці вилучили: 

  • мобільні телефони; 
  • комп'ютерну техніку;  
  • блокноти та чорнові записи. 

Як додали у пресслужбі прокуратури Рівненської області, крім поширення деструктивної пропаганди, одна із підозрюваних – громадянка рф, яка багато років проживає на Рівненщині, здійснювала фотофіксацію руху військової техніки та військовослужбовців вулицями міста Сарни. Пізніше підозрювана надсилала ці фото з коментарем щодо напрямку руху Збройних Сил України через WhatsApp невстановленим особам.

Крім цього, сповідуючи проросійські погляди та неприязнь до України, сарненчанка заперечувала обстріли ЗС рф мирного населення та підтримувала мету так званої «спецоперації», тим самим заперечувала та визнавала правомірною збройну агресію росії.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, жінці повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 1 14-2 та ч. 1 ст. 436-2 КК України. 

Наразі вирішується питання про повідомлення іншим зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-2 КК України.

У Сарнах затримали росіянку, яка «здавала» ворогу координати техніки ЗСУ (фото)У Сарнах затримали росіянку, яка «здавала» ворогу координати техніки ЗСУ (фото)У Сарнах затримали росіянку, яка «здавала» ворогу координати техніки ЗСУ (фото)У Сарнах затримали росіянку, яка «здавала» ворогу координати техніки ЗСУ (фото) 

Нагадаємо: 28 серпня внаслідок чотирьох ракетних ударів на Рівненщині руйнувань зазнав один з військових об’єктів у місті Сарни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023