Поділитись:

У розвідці сказали, які ракети по Україні запускають з Білорусі

Неділя, 28 серпня 2022, 10:51

На території Білорусі зараз розміщено один дивізіон ракетного комплексу «Іскандер», який і здійснює ракетні пуски, та три дивізіони C-400, С-300. 

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«Основна задача цих ЗРК – це захист повітряного простору. І ми бачимо, як вони активно працюють, коли на територію Білорусі заходять бомбардувальники Ту-22, C-400 здійснюють прикриття цих бомбардувальників. Друга мета розміщення цих ЗРК – це завдання ударів по наземних цілях, вони мають ракети, переобладнані в вид "земля - земля". Їхня точність низька, але вони можуть завдавати ураження особовому складу, цивільному населенню. Бойова частина цих ракет містить орієнтовно 6 тисяч маленьких осколків, вони розлітаються – і це загроза будь-якому об'єкту на їхньому шляху», – пояснив Скібіцький. 

Повітряний компонент – це бомбардувальники Ту-22М3, які можуть нести крилаті ракети повітряного базування – ті ж самі X-22, якими нещодавно були обстріляні наші території, в зокрема Шепетівка.

«Якщо говорити про сухопутний компонент, його там у достатній кількості немає. Там є тільки окремі підрозділи сил спеціальних операцій. Ми не бачимо ні перекидання туди сухопутного компонента, ні нарощування, ні створення будь-яких наступальних угруповань. Там вздовж кордонів зараз перебувають лише батальйони збройних сил республіки Білорусь, які проводять навчання, обладнали свої позиції і несуть службу на ротаційній основі», – зауважив представник розвідки. 

За оцінками розвідки, на території Білорусі перебуває приблизно тисяча військовослужбовців з росії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів