Білоруські винищувачі можуть нести ядерну зброю, – Лукашенко

П'ятниця, 26 серпня 2022, 13:58

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруські винищувачі вже переобладнали для того, щоб вони могли нести ядерну зброю, і додав, що вже визначені цілі на випадок провокації Заходу проти Білорусі.

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на білоруське держвидання «Белта».

«Ми колись із Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо й білоруські літаки Су для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиком ляпаємо? Все готове!», – заявив Лукашенко.

За його словами, зараз Захід у рамках операції «Атлантична рішучість» продовжує вивантажувати військову техніку США, після чого гелікоптери та обладнання перекинуть у тому числі і до країн Східної Європи.

«Вони повинні розуміти, що жодні гелікоптери, літаки, якщо вони підуть на загострення, їх не врятують. Нехай думають. Я їх попередив: не дай боже, якась серйозна провокація проти Білорусі – цілі у нас визначені. Центри ухвалення рішень – ми їх знаємо, я не погрожую нікому, вони дивляться за нами, а ми стежимо за ними», – додав він.

Самопроголошений президент Білорусі додав, що якщо не влада в Європі, то військові «прекрасно розуміють: загострювати відносини з Білоруссю не можна, тому що це загострення відносин і з Союзною державою з ядерною зброєю».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: